Italijane še vedno mika Cimos, v igri še nekdo?

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Italijani naj kljub vsemu izrečenemu še ne bi rekli zadnje besede v zgodbi o nakupu Cimosa. Pojavil pa naj bi se tudi nov interesent.
Oglej si celoten članek

Prvi mož Cimosa Gerd Rosendahl je za Delo potrdil, da TCH Cogeme še zmeraj sodeluje v postopku privatizacije Cimosa. Več o tem Rosendahl ni želel povedati. Prej omenjeni časnik in TV Slovenija navajata, da naj bi po potrjenih neuradnih informacijah predstavniki sklada izrazili željo po Cimosovem nakupu. To je sicer v nasprotju z njihovimi uradnimi izjavami o tem, da se umikajo, ker niso bili izpolnjeni odložni pogoji. 

Primorske novice pišejo, da naj bi se za Cimos zanimali tudi predstavniki švicarske podružnice britanske investicijske družbe Hermes Investment Management. 

V DUTB o vsem skupaj molčijo. Prvi mož Cimosa pa je dejal, da so podjetje posluje pozitivno, je likvidno, poravnava vse svoje obveznosti ter investira v razvoj, raziskave in potrebno opremo za uresničevanje novih projektov. Ob tem je dodal, da vsi kupci komponent ostajajo njihove stranke. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.