Slovenija
32 ogledov

Italijane še vedno mika Cimos, v igri še nekdo?

Cimos Barbara Milavec
Italijani naj kljub vsemu izrečenemu še ne bi rekli zadnje besede v zgodbi o nakupu Cimosa. Pojavil pa naj bi se tudi nov interesent.

Prvi mož Cimosa Gerd Rosendahl je za Delo potrdil, da TCH Cogeme še zmeraj sodeluje v postopku privatizacije Cimosa. Več o tem Rosendahl ni želel povedati. Prej omenjeni časnik in TV Slovenija navajata, da naj bi po potrjenih neuradnih informacijah predstavniki sklada izrazili željo po Cimosovem nakupu. To je sicer v nasprotju z njihovimi uradnimi izjavami o tem, da se umikajo, ker niso bili izpolnjeni odložni pogoji. 

Primorske novice pišejo, da naj bi se za Cimos zanimali tudi predstavniki švicarske podružnice britanske investicijske družbe Hermes Investment Management. 

V DUTB o vsem skupaj molčijo. Prvi mož Cimosa pa je dejal, da so podjetje posluje pozitivno, je likvidno, poravnava vse svoje obveznosti ter investira v razvoj, raziskave in potrebno opremo za uresničevanje novih projektov. Ob tem je dodal, da vsi kupci komponent ostajajo njihove stranke. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.