Italijani množično skozi gozd čez mejo k nam

Foto: Bralec
Foto: Bralec
Zaradi številnih kršitev pri prehodu slovensko-italijanske državne meje bo ta konec tedna izvajal večji nadzor na državni meji na območju Krasa.
Oglej si celoten članek

Regijski štab Civilne zaščite za Notranjsko se je s policijo dogovoril, da bo povečala nadzor na meji z Italijo. Večji nadzor na posameznih gozdnih, poljskih in kolesarskih poteh na Krasu bodo opravili zaradi dogajanja prejšnji konec tedna, ko so domačini na območju občin Hrpelje-Kozina, Sežana in Komen zaznali večje število italijanskih državljanov, ki so v nasprotju z odredbami prestopali italijansko-slovensko mejo.

Večinoma je šlo za posameznike, ki so peš, na kolesih ali motorjih prečkali mejo v gozdu ali na kmetijskih poteh. Kot so zapisali v regijskem štabu CZ za Notranjsko naj bi šlo za kar nekaj sto primerov kršitev.

Na večje prehajanje državne meje so regijski štab opozorili tudi kraški župani, je za STA povedal poveljnik regijskega štaba CZ za Notranjsko Sandi Curk. Pripadniki CZ bodo morebitne kršitelje, ki jih bodo odkrili, le opozarjali na kršitve.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • ode
    18:42 23. Maj 2020.

    Vojsko na mejo. 237. pehotna divizija naj se razporedi vzdolž italjanske meje. Tam je tudi dovolj kamenja za frače. Aja, …

  • 09:14 23. Maj 2020.

    Sedaj vidijo kako je bilo Slovencem pod fašizmom.

  • 07:32 23. Maj 2020.

    Avstrijci s tem nimajo težav ker imajo zato vojsko in ji zaupajo z razliko od slovenske komunjarske bagre, FDV lenuhov …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.