Slovenija
2626 ogledov

Italijani množično skozi gozd čez mejo k nam

Zaprta meja z Italijo na mejnem prehodu Vipolže Bralec
Zaradi številnih kršitev pri prehodu slovensko-italijanske državne meje bo ta konec tedna izvajal večji nadzor na državni meji na območju Krasa.

Regijski štab Civilne zaščite za Notranjsko se je s policijo dogovoril, da bo povečala nadzor na meji z Italijo. Večji nadzor na posameznih gozdnih, poljskih in kolesarskih poteh na Krasu bodo opravili zaradi dogajanja prejšnji konec tedna, ko so domačini na območju občin Hrpelje-Kozina, Sežana in Komen zaznali večje število italijanskih državljanov, ki so v nasprotju z odredbami prestopali italijansko-slovensko mejo.

Večinoma je šlo za posameznike, ki so peš, na kolesih ali motorjih prečkali mejo v gozdu ali na kmetijskih poteh. Kot so zapisali v regijskem štabu CZ za Notranjsko naj bi šlo za kar nekaj sto primerov kršitev.

Na večje prehajanje državne meje so regijski štab opozorili tudi kraški župani, je za STA povedal poveljnik regijskega štaba CZ za Notranjsko Sandi Curk. Pripadniki CZ bodo morebitne kršitelje, ki jih bodo odkrili, le opozarjali na kršitve.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 4
 • ode 18:42 23.maj 2020.

  Vojsko na mejo. 237. pehotna divizija naj se razporedi vzdolž italjanske meje. Tam je tudi dovolj kamenja za frače. Aja, orožja ni dovoljeno uporabiti brez ukaza vrhovnega povelnika.

 • Kmodri 09:14 23.maj 2020.

  Sedaj vidijo kako je bilo Slovencem pod fašizmom.

 • Avatar right
  right 07:32 23.maj 2020.

  Avstrijci s tem nimajo težav ker imajo zato vojsko in ji zaupajo z razliko od slovenske komunjarske bagre, FDV lenuhov in kvazi umetnikov.