Iz jaškov in cevi izvlekli 50 kač

Foto: ZooPlanet Niš
Foto: ZooPlanet Niš
Aktivisti združenja Zoo Planet iz Niša so skupaj z Zavodom za zaščito narave iz jaškov in cevi opuščene tovarne v mestu izvlekli okoli 50 kač.
Oglej si celoten članek

Na pomoč so jih poklicali delavci, ki so postavljali visokonapetostne kable in med svojim delom našli kače. Gre sicer za nestrupeno vrsto kač, ki pa so za naravo pomembne, saj uničujejo glodalce. 

Akcija je trajala nekaj ur. Predsednik Zoo Planeta Dušan Stojanović je povedal, da je bila akcija neobičajna za ta del leta. Kače so prenesli v prostore Zoo Planeta, kjer bodo do pomladi, nato pa jih bodo vrnili v naravo. 

xxx

"Akcija je bila uspešna, kače so varnem," je za srbski portal Alo.rs povedal Stojanovič. "Zahvaliti se moramo dobrim ljudem in lastniku tovarne, ki je vedel, kako so kače važne in je spoštoval zakonsko proceduro."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.