Iz morja 1,5 tone svinjarije

Foto: Suzana Kos Čiščenje morja Foto: Suzana Kos Čiščenje morja Foto: Suzana Kos Čiščenje morja Foto: Suzana Kos Čiščenje morja Foto: Suzana Kos Čiščenje morja Foto: Suzana Kos Čiščenje morja
Na portoroški plaži iz morja 1,5 tone smeti.
Oglej si celoten članek

Potapljaški klub Nemo z Bernardina je danes organiziral največjo potapljaško-čistilno prireditev pri nas, nakateri se je zbralo okoli 60 potapljačev iz Slovenije, Avstrije in Italije. "Presenečni smo nad količino svinjarije, ki smo jo potegnili iz morja, na dan smo privleki kar tono in pol materiala, od vozičkov iz trgovin, gum, pa številnih steklenic ... Že prej smo pregledali teren in smo vedeli, daje dno nasmeteno, a da bo tega toliko si nismo predstavljali, zlasti okoli glavnega pomola," pove Robi Novak, organizator akcije in vodja potapljaškega kluba.

Morje letos preseneča

Minula štiri leta so čistili morsko dno pri Bernardinu, letos pa so za svojo akcijo izbrali portoroško plažo.

Plavali so med množico meduz oziroma morskih cvetač, ki jih sogovorniki v tolikšnem številu pri nas ne pomnijo. "Morje nas letos resnično preseneča, izjemno bistro je in vidljivost velika, srečujemo izredno velike jate salp, vidimo tune, ki jih prej ni bilo. Ne vem, kaj se dogaja oziroma kaj je vzrok za to, a sem navdušen," še dodaja Novak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:37 25. September 2011.

    V naravi velja pravilo, da če kaj iz nje vzameš, moraš vanjo tudi vrniti, npr. v obliki gnojila. Torej, če …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.