Iz reševalne službe v žep

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Direktor. Svoji partnerici plačeval za delo, ki ga ni opravila.
Oglej si celoten članek

Kriminalisti Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec so na državno tožilstvo ovadili 44-letnega direktorja enega izmed javnih zavodov na Koroškem. Po naših neuradnih, a zanesljivih podatkih so ovadili Smiljana Prassnica, direktorja Reševalne službe Koroške, ki nam ga včeraj ni uspelo priklicati.

"Kriminalisti so ugotovili, da je osumljeni pri opravljanju gospodarske dejavnosti v škodo javnega zavoda sebi in svoji zunajzakonski partnerici pridobil protipravno premoženjsko korist v višini 25.830 evrov. Od 1. oktobra 2007 do 30. junija 2009 je namreč na podlagi sklenjene pogodbe o poslovnem sodelovanju neupravičeno zunajzakonski partnerici plačeval račune za storitve, ki jih dejansko ni opravljala," je sporočil Peter Pungartnik s PU Slovenj Gradec.

Plačeval tudi gorivo
Kriminalisti so direktorja ovadili tudi zato, ker si je pridobil protipravno premoženjsko korist v višini dobrih 300 evrov. Od 29. oktobra lani do 6. junija je s plačilno kartico magma v lasti javnega zavoda, ki je bila namenjena nakupu goriva za osebni avtomobil, ki ga je imel po pogodbi v osebni uporabi, neupravičeno plačeval tudi druge nakupe goriva in kupil vinjeto za uporabo avtocest za drugo vozilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.