Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Iz reševalne službe v žep

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Direktor. Svoji partnerici plačeval za delo, ki ga ni opravila.

Kriminalisti Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec so na državno tožilstvo ovadili 44-letnega direktorja enega izmed javnih zavodov na Koroškem. Po naših neuradnih, a zanesljivih podatkih so ovadili Smiljana Prassnica, direktorja Reševalne službe Koroške, ki nam ga včeraj ni uspelo priklicati.

"Kriminalisti so ugotovili, da je osumljeni pri opravljanju gospodarske dejavnosti v škodo javnega zavoda sebi in svoji zunajzakonski partnerici pridobil protipravno premoženjsko korist v višini 25.830 evrov. Od 1. oktobra 2007 do 30. junija 2009 je namreč na podlagi sklenjene pogodbe o poslovnem sodelovanju neupravičeno zunajzakonski partnerici plačeval račune za storitve, ki jih dejansko ni opravljala," je sporočil Peter Pungartnik s PU Slovenj Gradec.

Plačeval tudi gorivo
Kriminalisti so direktorja ovadili tudi zato, ker si je pridobil protipravno premoženjsko korist v višini dobrih 300 evrov. Od 29. oktobra lani do 6. junija je s plačilno kartico magma v lasti javnega zavoda, ki je bila namenjena nakupu goriva za osebni avtomobil, ki ga je imel po pogodbi v osebni uporabi, neupravičeno plačeval tudi druge nakupe goriva in kupil vinjeto za uporabo avtocest za drugo vozilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.