Iz starih nova oblačila

Foto: Žurnal24 Udeleženci projekta Grundtvig so na modni reviji v Baročni dvorani graščine pred
Radovljica. Mednarodni projekt Grundtvig za medgeneracijsko sodelovanje. Udeležba nad pričakovanji.
Oglej si celoten članek

“Odziv lokalne skupnosti je odličen. S projektom rušimo stereotipe mladih o starih in obratno ter spodbujamo kulturno in mednarodno izmenjavo,” je o projektu Grundtvig dejala Špela Koren, vodja projekta v Radovljici.

Ljudska univerza Radovljica je s partnerji iz Belgije, Portugalske in Madžarske osnovala dvoletni projekt Generation x over, namenjem ljudem, starejšim od 50 let. Na univerzi potekajo brezplačne delavnice retorike, digitalne fotografije, medijev in kreativnega pisanja ter reciklirane mode, obiskuje pa jih 75 udeležencev.

Za manjši stres
Radovljičani trenutno gostijo 35 ljudi iz Belgije, Portugalske in Madžarske, ki so sodelovali v modni delavnici šivanja in kreiranja, vodila jo je modna oblikovalka Petja Zorec, delavnico pa so sklenili s sredino modno revijo v radovljiški graščini. “S tovrstnimi delavnicami želimo tudi zmanjševati stres pri ljudeh, ki se upokojijo,” je poudarila Korenova.

Projekt je financiran iz evropskih sredstev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.