Slovenija
9 ogledov

Iz starih nova oblačila

Udeleženci projekta Grundtvig so na modni reviji v Baročni dvorani graščine pred Žurnal24 main
Radovljica. Mednarodni projekt Grundtvig za medgeneracijsko sodelovanje. Udeležba nad pričakovanji.

“Odziv lokalne skupnosti je odličen. S projektom rušimo stereotipe mladih o starih in obratno ter spodbujamo kulturno in mednarodno izmenjavo,” je o projektu Grundtvig dejala Špela Koren, vodja projekta v Radovljici.

Ljudska univerza Radovljica je s partnerji iz Belgije, Portugalske in Madžarske osnovala dvoletni projekt Generation x over, namenjem ljudem, starejšim od 50 let. Na univerzi potekajo brezplačne delavnice retorike, digitalne fotografije, medijev in kreativnega pisanja ter reciklirane mode, obiskuje pa jih 75 udeležencev.

Za manjši stres
Radovljičani trenutno gostijo 35 ljudi iz Belgije, Portugalske in Madžarske, ki so sodelovali v modni delavnici šivanja in kreiranja, vodila jo je modna oblikovalka Petja Zorec, delavnico pa so sklenili s sredino modno revijo v radovljiški graščini. “S tovrstnimi delavnicami želimo tudi zmanjševati stres pri ljudeh, ki se upokojijo,” je poudarila Korenova.

Projekt je financiran iz evropskih sredstev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.