Iz stene so ga reševali s helikopterjem

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Alpinista, ki je bil v severni steni Triglava, je zaradi bolezni moral iz stene rešiti helikopter. Danes je samo do 13. ure helikopter poletel že štirikrat.
Oglej si celoten članek

Nekaj minut po 12. uri je alpinist, ki je bil v severni steni Triglava, zaradi bolezni zaprosil za pomoč pri sestopu. Na pomoč je poletela dežurna ekipa gorske reševalne službe na Brniku, ki je na pomoč poletela s helikopterjem Slovenske vojske. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so alpinista s pomočjo vitla dvignili v helikopter in prepeljali na zdravljenje v bolnišnico na Jesenice. 

Pred tem so posredovali še trikrat. Malo pred osmo uro je v planinskem domu na Kredarici omedlelo mladoletno dekle in si pri tem poškodovalo glavo. V spremstvu starša so jo prepeljali v jeseniško bolnišnico. Nekaj minut čez osmo zjutraj je pri koči pri Triglavskih jezerih pohodnico obšla slabost. Tudi njo so odpeljali na zdravljenje na Jesenice. 

Dobrih deset minut čez 9. uro zjutraj si je planinka na poti proti Vodnikovemu domu na Velem polju poškodovala roko. Poškodovano planinko so s helikopterjem prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice. 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:16 17. Julij 2017.

    Menda je Milojka že zagotovila denar za še eno pristajalno ploščad na bolnišnici Jesenice?

  • 17:07 16. Julij 2017.

    a tu pa ni čakalnih vrst al kak

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.