Slovenija
737 ogledov

Iz stene so ga reševali s helikopterjem

Helikopter Slovenske vojske Žurnal24 main
Alpinista, ki je bil v severni steni Triglava, je zaradi bolezni moral iz stene rešiti helikopter. Danes je samo do 13. ure helikopter poletel že štirikrat.

Nekaj minut po 12. uri je alpinist, ki je bil v severni steni Triglava, zaradi bolezni zaprosil za pomoč pri sestopu. Na pomoč je poletela dežurna ekipa gorske reševalne službe na Brniku, ki je na pomoč poletela s helikopterjem Slovenske vojske. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so alpinista s pomočjo vitla dvignili v helikopter in prepeljali na zdravljenje v bolnišnico na Jesenice. 

Pred tem so posredovali še trikrat. Malo pred osmo uro je v planinskem domu na Kredarici omedlelo mladoletno dekle in si pri tem poškodovalo glavo. V spremstvu starša so jo prepeljali v jeseniško bolnišnico. Nekaj minut čez osmo zjutraj je pri koči pri Triglavskih jezerih pohodnico obšla slabost. Tudi njo so odpeljali na zdravljenje na Jesenice. 

Dobrih deset minut čez 9. uro zjutraj si je planinka na poti proti Vodnikovemu domu na Velem polju poškodovala roko. Poškodovano planinko so s helikopterjem prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice. 
 

Komentarjev 2