Slovenija
78 ogledov

Helikopter moral sedemkrat v zrak

Helikopter Slovenske vojske Žurnal24 main
Posadki helikopterja Slovenske vojske in policije sta imeli v soboto veliko dela.

Ob 10.30 je dežurna ekipa reševalcev Helikopterske nujne medicinske pomoči in posadka s helikopterjem Letalske policijske enote prepeljala obolelo osebo iz UKC Ljubljana v Splošno bolnišnico Novo mesto. 

Posadka helikopterja Slovenske vojske je morala posredovati, ko si je nekaj pred 13. uro na poti iz Kredarice proti Pokljuki pod Studorskim prevalom planinec poškodoval koleno. Sodelovali so tudi gorski reševalci GRS Bohinj. 

Malce pred 14. uro se je na Zapotoškem vrhu blizu Trente poškodovala planinka. Gorski reševalci GRS Bovec so planinko, ki ji je na nogo padla večja skala, oskrbeli na kraju dogodka. Dežurna ekipa GRS Brnik je poškodovano planinko z vojaškim helikopterjem prepeljala na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Ob 15. uri se je Gornjem Gradu poškodoval občan. Na kraju so mu pomagali reševalci NMP Mozirje, ki so ga predali dežurni ekipi helikopterske nujne pomoči in posadki policijskega helikopterja, ki so poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana. 

Nekaj minut pred 16. uro je v koči na Planini Jezero tujega planinca obšla slabost. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj in posadka helikopterja Slovenske vojske. Obolelega planinca so prepeljali v jeseniško bolnišnico. 

Gorski reševalci GRS Mojstrana so nekaj po 17. uri poklicali na pomoč helikopter, ko se je v Potočnik-Tominškovi smeri Škrlatice poškodoval hrvaški planinec. Ta si je zaradi odkrušene skale poškodoval nogo in roko. Poleg poškodovanca so v dolino prepeljali tudi štiri nepoškodovane soplezalce. 

Ob 18.28 je dežurna ekipa Helikopterske enote NMP na Brniku s policijskim helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz SB Jesenice v UKC Ljubljana.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.