Izbrali Naj slovensko javno stranišče

Foto: Žurnal24 Čistoča, dostopnost in prilagojenost invalidov so glavna merila za naj stranišče
Maribor si je prislužil nagrado Naj javno stranišče 2009, ki jo podeljuje Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen. Prestolnica je šele na četrtem mestu.
Oglej si celoten članek

Če še ne veste, je 19. november svetovni dan stranišč. In v Društvu za kronično vnetno črevesno bolezen so se lani, 19. novembra odločili, da bodo preverili javna stranišča v večjih mestih in čez eno leto, torej ravno v tem času, podelili nagrade in graje.

Posebna komisija je ocenjevala dostopnost invalidom, urejenost, označenost, velikost, opremo in higienski material.

In prvo nagrado dobi Maribor , saj so njegova javna stranišča urejena, večina prilagojena invalidom in ustrezno opremljena, kar pomeni, da ne zmanjka toaletnega papirja.

Ljudje s kronično vnetno črevesno boleznijo imajo največkrat težave s prebavo, kar za njih predstavlja veliko oviro v vsakdanjem življenju.

Drugo mesto si je prislužila Nova Gorica, ki res da ima le eno javno stranišče, a to izpolnjuje vse zahteve. In tretje mesto gre Velenju, čeprav stranišče ni prilagojeno invalidom.

Ljubljana, Celje, Koper, Ptuj, Novo mesto in Murska Sobota pa bodo morali še delati na kakovosti javnih stranišč.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.