Izbranih deset najvplivnejših

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Objavili letošnjo lestvico najvplivnejših pravnikov.
Oglej si celoten članek

Po mnenju strokovne in splošne javnosti so najvplivnejši pravnice in pravniki letošnjega leta Miro Cerar, Janja Hojnik, Klemen Jaklič, Goran Klemenčič, Jože Kozina, Vlasta Nussdorfer, Marko Pavliha, Ernest Petrič, Nataša Pirc Musar in Andraž Teršek.

Izbor desetih najvplivnejših pravnikov že 13. leto zapored pripravljajo na osrednjem slovenskem pravnem portalu IUS-INFO (Iusinfo.si). "V letošnjem izboru je svoj glas oddalo rekordno število obiskovalcev portala," so zapisali na portalu. "Med deseterico je nekaj novih imen, najvplivnejši pravniki pa delujejo na različnih področjih, kar pomeni, da pravna stroka pomembno zaznamuje vsa področja družbenega dogajanja. V ospredje sicer vse bolj prihajajo pravniki iz akademskega sveta, ki so priljubljeni predvsem zaradi svoje strokovnosti in visokih moralnih načel."

Pogrešajo aktivno udeležbo

Glasovalci so ob oddajanju glasov lahko dopisali tudi obrazložitve svojega izbora − najpogosteje so navajali odlike, kot so: visoke moralne vrednote, strokovnost, poštenost, pravičnost, pogum in letos pogosto tudi socialni čut. Največkrat postavljena vprašanja za finaliste izbora so zadevala pomanjkanje poštenosti in pravičnosti v družbi, nedelovanje pravne države, pomanjkanje zaposlitev za mlade pravnike in zaskrbljenost nad sistemsko korupcijo v Sloveniji. Pogosto je bilo postavljeno vprašanje, zakaj se vplivni in ugledni pravniki aktivneje ne vključujejo v reševanje pravne države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:44 2. December 2013.

    Napaka pa taka ! !<br /> Najvplivnejši (po svojem poklicu) pravnik je v tej državi (čeprav ni v funkciji pravnika) …

  • 19:00 2. December 2013.

    Goran Klemenčić..vsaka tebi čast! To bi tudi morala storiti VARUHINJA SUŽENSKIH PRAVIC.(nusdorferjeva .. nus pojava?..kontraučinek?),da ne govorimo o nekih ustavnih …

  • 14:08 2. December 2013.

    Po mnenju strokovne in splošne javnosti so najvplivnejši pravnice in pravniki letošnjega leta Miro Cerar, Janja Hojnik, Klemen Jaklič, Goran …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.