Slovenija
13 ogledov

Izbranih deset najvplivnejših

slovenija 30.09.2010, Goran Klemencic, Predaja poslov med obstojeèim in novim vo Boštjan Tacol
Objavili letošnjo lestvico najvplivnejših pravnikov.

Po mnenju strokovne in splošne javnosti so najvplivnejši pravnice in pravniki letošnjega leta Miro Cerar, Janja Hojnik, Klemen Jaklič, Goran Klemenčič, Jože Kozina, Vlasta Nussdorfer, Marko Pavliha, Ernest Petrič, Nataša Pirc Musar in Andraž Teršek.

Izbor desetih najvplivnejših pravnikov že 13. leto zapored pripravljajo na osrednjem slovenskem pravnem portalu IUS-INFO (Iusinfo.si). "V letošnjem izboru je svoj glas oddalo rekordno število obiskovalcev portala," so zapisali na portalu. "Med deseterico je nekaj novih imen, najvplivnejši pravniki pa delujejo na različnih področjih, kar pomeni, da pravna stroka pomembno zaznamuje vsa področja družbenega dogajanja. V ospredje sicer vse bolj prihajajo pravniki iz akademskega sveta, ki so priljubljeni predvsem zaradi svoje strokovnosti in visokih moralnih načel."

Pogrešajo aktivno udeležbo

Glasovalci so ob oddajanju glasov lahko dopisali tudi obrazložitve svojega izbora − najpogosteje so navajali odlike, kot so: visoke moralne vrednote, strokovnost, poštenost, pravičnost, pogum in letos pogosto tudi socialni čut. Največkrat postavljena vprašanja za finaliste izbora so zadevala pomanjkanje poštenosti in pravičnosti v družbi, nedelovanje pravne države, pomanjkanje zaposlitev za mlade pravnike in zaskrbljenost nad sistemsko korupcijo v Sloveniji. Pogosto je bilo postavljeno vprašanje, zakaj se vplivni in ugledni pravniki aktivneje ne vključujejo v reševanje pravne države.

Komentarjev 4
  • mirko 19:44 02.december 2013.

    Napaka pa taka ! ! Najvplivnejši (po svojem poklicu) pravnik je v tej državi (čeprav ni v funkciji pravnika) je MILAN KUČAN. Stari čiča ima pravni sistem v tej državi v malem prstu, tako teoretično kot praktično. Še večji ...prikaži več vpliv pa ima stari čiča na ljudi, ki zasedajo vodilne funkcije v pavosodni veji oblasti.

  • privat 19:00 02.december 2013.

    Goran Klemenčić..vsaka tebi čast! To bi tudi morala storiti VARUHINJA SUŽENSKIH PRAVIC.(nusdorferjeva .. nus pojava?..kontraučinek?),da ne govorimo o nekih ustavnih sodnikih ,direktorjih policije... kaj le oni delajo ??.služijo plače z zasužnjevanjem malih ljudi??eden oz par lljudi vedokaj je življenje in ...prikaži več njegov smisel in so pokazali ,da nekaj pomeni služiti malemu človeku in pravici in ne samo lizati debele usrane bogate skorupirane riti..Potem pa si še pravijo..jaz sem predsednik ustavnega sodišča..Kakega???Jaz tam ne bi šel niti na wc! Na javnem wc pa sem že bil...in to tudi nekaj pomeni!

  • dragec 14:08 02.december 2013.

    Po mnenju strokovne in splošne javnosti so najvplivnejši pravnice in pravniki letošnjega leta Miro Cerar, Janja Hojnik, Klemen Jaklič, Goran Klemenčič, Jože Kozina, Vlasta Nussdorfer, Marko Pavliha, Ernest Petrič, Nataša Pirc Musar in Andraž Teršek.ŽAL, TO NI TRENUTNO PRAVA ...prikaži več LESTVICA, BRIŠITE NEKATERE, PREDVSEM KLEMENČIČA, NJEGOVA NINA (DOBRA RIBA - KAJ VIDI V TEJ GRDI FACI) JE Z VEČJIM VPLIVOM.