Izbrisane končno brišejo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Družabno omrežje izbrisane fotografije zdaj končno izbriše – in to v dveh dneh. Pred razkritjem se za to niso zmenili.
Oglej si celoten članek

Člani spletnega portala Ars Technica so lani dokazali, da Facebook shranjenih fotografij na zahtevo uporabnikov ne briše. Denimo fotografija, ki so jo raziskovalci izbrisali maja 2009, je bila po 16 mesecih na neposredni povezavi še vedno dostopna.

Tokrat so držali obljubo

Na Facebook se je zaradi zavajanja (jamčili so namreč, da izbrisana fotografija z njihovih strežnikov izgine kmalu po izbrisu) vsul plaz kritik. Priljubljeno družabno omrežje je okrivilo napako v programu in zatrdilo, da jo njihovi programerji že odpravljajo. Kot so ugotovili pri vnovični akciji portala Ars Technica, so tokrat držali obljubo, saj je izbrisana fotografija s Facebookovega strežnika izginila v dveh dneh.

Do konca leta milijarda

Hitro akcijo številni pripisujejo dejstvu, da Facebook prevečkrat krši varstvo podatkov svojih uporabnikov oziroma se nanje požvižga. Uporabniki so se začeli tega zavedati in postajajo vse pazljivejši, nekateri pa se zaradi tovrstnih kršitev odločajo celo za deaktivacijo profila. Junija je to najbolj priljubljeno družabno omrežje imelo 955 milijonov aktivnih uporabnikov, kar pomeni, da jih bodo še pred koncem leta imeli milijardo; to je več kot tretjina vseh uporabnikov spleta na svetu in več kot desetina celotnega prebivalstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.