Izgon Makedonca, ki je pretepal tjulnja

Foto: 24sata
Foto: 24sata
Hrvaška policija je včeraj prijela 56-letnega makedonskega državljana, ki je na plaži v Pulju udarjal po sredozemskem tjulnju.
Oglej si celoten članek

Do incidenta je prišlo včeraj popoldne v enem izmed puljskih zalivov, kjer med drugim stoji več napisanih opozoril o prepovedanem vznemirjanju strogo zaščitenega sredozemskega tjulnja. Eden izmed tjulnjev je počival na obali, pri čemer ga je opazovala večja skupina kopalcev. K redki živali je pristopil 56-letni makedonski državljan, ki je začel udarjati po tjulnju in ga poditi nazaj v morje, piše Jutarnji list.

Eden izmed ostalih turistov je njegovo početje prijavil na policijo, ki je Makedonca najprej kaznovala z denarno kaznijo 200 evrov, saj je kršil Zakon o varovanju narave. Ker so ugotovili, da Makedonec nezakonito biva na Hrvaškem, so ga še izgnali iz države in mu prepovedali 5-letni vstop.

Hrvaška policija pri tem še enkrat opozarja, da je sredozemski tjulenj strogo zaščitena živalska vrsta. Tako zaradi zaščite živali kot zaradi lastne varnosti svetujejo, da se ljudje tjulnju ne približujejo, ne mečejo vanj raznih predmetov in k njemu ne spuščajo svojih domačih živali. Za fizične osebe so predvidene kazni za vznemirjanje sredozemskega tjulnja visoke tudi do 4 tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:38 6. Avgust 2014.

    Iz video posnetka, ki so ga objavili na hrvaških spletnih straneh, je jasno videti, da je gospod stopil k "medvedki" …

  • 17:48 31. Julij 2014.

    Njega bi jaz oglobil z 4000€ in ne z 200€. Svinja gnila makedonska.

  • 17:45 31. Julij 2014.

    Verjetno je le makedonski državljan z zahodnega dela Makedonije ne pa Makedonec. V Istri pa prodaja sladoljed in burek.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.