"Izjavite se glede lasništva Save!"

Foto: Žurnal24 Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je državne lastnike Save – Slovensko
Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je državne lastnike Save pozvala, naj se izjavijo glede lastništva v kranjski družbi.
Oglej si celoten članek

Poziv ATVP, da se skupaj z Republiko Slovenijo, Kapitalsko družbo (Kad) in Aerodromom Ljubljana izjavi o lastništvu v Savi, je danes prejela Slovenska odškodninska družba (Sod). Ker ATVP ugotavlja usklajeno delovanje omenjenih družb, morajo te zdaj objaviti ponudbo za prevzem Save ali odtujiti delnice kranjske družbe.

Kot so v sporočilu za javnost, objavljenem na spletnih straneh Ljubljanske borze, sporočili iz Soda, bodo poziv agencije preučili, nanj podali izjavo in storili vse potrebno za zaščito interesov Soda.

Sod ima v Savi 11,06-odstotni lastniški delež, Kad pa je lastnik 18,71 odstotka delnic Save. Aerodroma se z 0,04-odstotnim lastniškim deležem uvršča na 50. mesto med lastniki kranjske družbe, Republike Slovenije pa med prvimi 50 lastniki Save ni, je razvidno iz delniške knjige.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.