Slovenija
15 ogledov

"Izjavite se glede lasništva Save!"

Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je državne lastnike Save – Slovensko Žurnal24 main
Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je državne lastnike Save pozvala, naj se izjavijo glede lastništva v kranjski družbi.

Poziv ATVP, da se skupaj z Republiko Slovenijo, Kapitalsko družbo (Kad) in Aerodromom Ljubljana izjavi o lastništvu v Savi, je danes prejela Slovenska odškodninska družba (Sod). Ker ATVP ugotavlja usklajeno delovanje omenjenih družb, morajo te zdaj objaviti ponudbo za prevzem Save ali odtujiti delnice kranjske družbe.

Kot so v sporočilu za javnost, objavljenem na spletnih straneh Ljubljanske borze, sporočili iz Soda, bodo poziv agencije preučili, nanj podali izjavo in storili vse potrebno za zaščito interesov Soda.

Sod ima v Savi 11,06-odstotni lastniški delež, Kad pa je lastnik 18,71 odstotka delnic Save. Aerodroma se z 0,04-odstotnim lastniškim deležem uvršča na 50. mesto med lastniki kranjske družbe, Republike Slovenije pa med prvimi 50 lastniki Save ni, je razvidno iz delniške knjige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.