"Izjemen" projekt wi-fi blokiran

Foto: Primorska 04.09.2009, piran, foto suzana kos Primorska 04.09.2009, piran, foto suzana kos
Občinski brezžični internet ne deluje, policija preiskuje.
Oglej si celoten članek

Zgodba z brezplačnim brezžičnim internetom v piranski občini se, kot se zdi, bliža klavrnemu koncu. Omrežje trenutno ne deluje, razlog so neurejena finančna razmerja z občino.

Podjetje, ki je vzpostavljalo omrežje wi-fi, je Obalni tehnološki sklad (OTS), ki je v lasti občine. Ta je OTS pravzaprav dobila v dar od lokalne kozmetičarke, skupaj z direktorjem Mitjem Cestnikom. Cestnik je član lokalne stranke SD, s čimer si je zagotovil tudi vrsto ugodnosti, podjetje pa je občini, kot je ugotovila protikorupcijska komisija, ki je proučevala primer političnega nepotizma, podarila kar Cestnikova nekdanja sošolka.

Kot so zapisali v gradivu za včerajšnjo sejo piranskega občinskega sveta, bodo najverjetneje OTS, ki je za projekt od občine dobil nekaj več kot 90 tisoč evrov, ukinili s pripojitvijo ali likvidacijo, ko bodo ugotovili, ali je sistem sploh ustrezen in kako ga morda peljati naprej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.