Slovenija
14 ogledov

"Izjemen" projekt wi-fi blokiran

Primorska 04.09.2009, piran, foto suzana kos Primorska 04.09.2009, piran, foto suzana kos
Občinski brezžični internet ne deluje, policija preiskuje.

Zgodba z brezplačnim brezžičnim internetom v piranski občini se, kot se zdi, bliža klavrnemu koncu. Omrežje trenutno ne deluje, razlog so neurejena finančna razmerja z občino.

Podjetje, ki je vzpostavljalo omrežje wi-fi, je Obalni tehnološki sklad (OTS), ki je v lasti občine. Ta je OTS pravzaprav dobila v dar od lokalne kozmetičarke, skupaj z direktorjem Mitjem Cestnikom. Cestnik je član lokalne stranke SD, s čimer si je zagotovil tudi vrsto ugodnosti, podjetje pa je občini, kot je ugotovila protikorupcijska komisija, ki je proučevala primer političnega nepotizma, podarila kar Cestnikova nekdanja sošolka.

Kot so zapisali v gradivu za včerajšnjo sejo piranskega občinskega sveta, bodo najverjetneje OTS, ki je za projekt od občine dobil nekaj več kot 90 tisoč evrov, ukinili s pripojitvijo ali likvidacijo, ko bodo ugotovili, ali je sistem sploh ustrezen in kako ga morda peljati naprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.