Izložbene lutke proti kemikalijam

Foto: Greenpeace/Murn
Foto: Greenpeace/Murn
Preoblečeni v izložbene lutke protestirali proti uporabi nevarnim kemikalijam v teksitlni industriji.
Oglej si celoten članek

Podporniki gibanja Greenpeace Slovenija so danes pred trgovino Zara v centru mesta preoblečeni v izložbene lutke protestirali proti uporabi strupenih kemikalij v tekstilni industriji. "Z izvajanjem kampanje Detox Greenpeace svetovne blagovne znamke poziva, da svoje proizvodnje odstranijo uporabo nevarnih kemikalij," so zapisali v slovenski organizaciji.

Greenpeace je analiziral 140 kosov oblačil različnih znamk in v več kot polovici našel sledove kemikalij, ki ob izpustu v vodo povzročajo hormonske motnje in so lahko tudi rakotvorne. Poročilo je izšlo pred nekaj dnevi.

Kampanja se po navedbah organizacije v tej fazi osredotoča na Zaro, ki je največji svetovni proizvajalec oblačil. "Na testiranju so tudi v njihovih oblačilih našli sledi omenjenih kemikalij," so zapisali. "Zara se ponaša s hitrostjo proizvodnje oblačil, saj lahko oblikuje in na policah trgovin predstavi nove kose oblačil v le 15-ih dneh. Želimo, da Zara to hitrost uporabi tudi pri ukrepanju proti onesnaževanju okolja z uporabo nevarnih kemikalij."

Aktivnosti sicer danes cel dan potekajo v 80 mestih po svetu, v 18-ih državah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:57 24. November 2012.

    kaj vse dandanes vsebuje strupe, pa ne delamo štale iz tega..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.