Izrazite ohladitve ne bo, tudi naslednji teden bo vreme poletno

Foto: EPA
Foto: EPA
Zelo izrazite ohladitve ne bo, najvišje dnevne temperature bodo do 30 stopinj Celzija. Predvsem v prvi polovici tedna naj bi bile pogoste tudi krajevne nevihte z osvežitvami. V drugi polovici tedna naj bi bilo vreme bolj stabilno.
Oglej si celoten članek

"V tem vročinskem obdobju ekstremno visokih avgustovskih temperatur ne bomo dosegli, prav tako zelo verjetno v avgustu ne bo rekordnega števila vročih dni," sporočajo z agencije za okolje.

Foto: EPA Vročinski val Do sedaj je bilo avgusta v večjem delu Slovenije največ vročih dni leta 2003, v Ljubljani 23.

Dan manj jih je bilo leta 1992. Do vključno 10. avgusta je bilo letos v Ljubljani sedem vročih dni, v tem vročinskem obdobju jih pričakujemo še najmanj pet.

Kot vse kaže, utegne biti tako po povprečni temperaturi zraka kot po številu vročih dni letošnje meteorološko poletje (meseci junij, julij, avgust) drugo najbolj vroče doslej

Največ vročih dni je bilo v Ljubljani poleti leta 2003 in sicer 52, sledi poletje 2012 z 39 vročimi dnevi. Od 1. junija do vključno 10. avgusta je bilo v Ljubljani 34 vročih dni.

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.