Slovenija
18 ogledov

Izrazite ohladitve ne bo, tudi naslednji teden bo vreme poletno

Vročinski val EPA
Zelo izrazite ohladitve ne bo, najvišje dnevne temperature bodo do 30 stopinj Celzija. Predvsem v prvi polovici tedna naj bi bile pogoste tudi krajevne nevihte z osvežitvami. V drugi polovici tedna naj bi bilo vreme bolj stabilno.

"V tem vročinskem obdobju ekstremno visokih avgustovskih temperatur ne bomo dosegli, prav tako zelo verjetno v avgustu ne bo rekordnega števila vročih dni," sporočajo z agencije za okolje.

Vročinski val | Avtor: EPA EPA
Do sedaj je bilo avgusta v večjem delu Slovenije največ vročih dni leta 2003, v Ljubljani 23.

Dan manj jih je bilo leta 1992. Do vključno 10. avgusta je bilo letos v Ljubljani sedem vročih dni, v tem vročinskem obdobju jih pričakujemo še najmanj pet.

Kot vse kaže, utegne biti tako po povprečni temperaturi zraka kot po številu vročih dni letošnje meteorološko poletje (meseci junij, julij, avgust) drugo najbolj vroče doslej

Največ vročih dni je bilo v Ljubljani poleti leta 2003 in sicer 52, sledi poletje 2012 z 39 vročimi dnevi. Od 1. junija do vključno 10. avgusta je bilo v Ljubljani 34 vročih dni.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.