Izredni sestanek stranke DeSUS z eno samo točko na dnevnem redu

Foto: Državni zbor/Sušnik Matija
Foto: Državni zbor/Sušnik Matija
Poslanci v bitko z začasno predstavnico stranke. Pomagal jim bo Matoz, njej pa Pirc Musarjeva.
Oglej si celoten članek

Razmere v stranki DeSUS se zaostrujejo. Vodstvo stranke na čelu z začasno predstavnico Brigito Čokl ima očitno drugačno vizijo delovanja stranke kot poslanska skupina. To sicer uradno sestavljajo le še trije poslanci - Branko Simonovič, Franc Jurša in Ivan Hršak. Robert Polnar je poslansko skupino zapustil že pred časom, po kratki vrnitvi Karla Erjavca na čelo stranke, Jurij Lep pa se je povezal s poslanci, ki so zapustili poslansko skupino SMC.

Zdaj pa je po poročanju časnika Delo vodstvo stranke sklicalo izredno sejo izvršilnega odbora stranke ter izredno sejo sveta stranke z zgolj eno točko dnevnega reda na vabilu: "ukrepanje glede na zadnja medijska poročanja".

Po informacijah Dela naj bi bilo možno celo, da se bo sestanek končal s pozivom po izključitvi poslancev, kar bi pomenilo, da DeSUS v parlamentu ne bo imel niti enega predstavnika več. 

Počilo je po izjavi Čoklove, v kateri je poslancem očitala koristoljubnost

Poslance DeSUS je prejšnji teden sicer razjezila izjava Čoklove, v kateri je dejala, da Jurša, Hršak in Simonovič glasujejo proti stališčem stranke in izključno zaradi svoje koristi podpirajo predsednika vlade in napovedala t. i. politiko palice, ker da pogovori z njimi doslej niso obrodili sadov. 

Poslanci so se obrnili na odvetnika Francija Matoza, ki je sicer z Janšo tesno povezan, ta pa je Čoklovo pozval, naj takoj prekliče svoje izjave, sicer bodo zoper nje sprožili sodne postopke. Čoklova pa se je namesto tega obrnila na odvetnico Natašo Pirc Musar, ki je v njenem imenu dejala, da izjave Čoklove ne predstavljajo ničesar drugega kot zgolj pravno dopustno kritiko političnega delovanja omenjenih poslancev. Čoklova tako svojih izjav ne bo preklicala. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 18:41 11. April 2021.

    Pa kaj se napenjajo, po naslednjih volitvah od te stranke ne bo ostal niti D!

  • 18:02 11. April 2021.

    Desus je te štiri prevarante spravil v parlament, oni pa Desus uničujejo. Desus jih mora zato izločiti, Desusu pa morajo …

  • 17:04 11. April 2021.

    Ukrepi glede zadnjega medijskega poročanja. Mediji pa novinarji so pisali, razpisali, veliko so govorili, se govori, halo. Še dobro, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.