Slovenija
3990 ogledov

Izredni sestanek stranke DeSUS z eno samo točko na dnevnem redu

Poslanci DeSUS Državni zbor/Sušnik Matija
Poslanci v bitko z začasno predstavnico stranke. Pomagal jim bo Matoz, njej pa Pirc Musarjeva.

Razmere v stranki DeSUS se zaostrujejo. Vodstvo stranke na čelu z začasno predstavnico Brigito Čokl ima očitno drugačno vizijo delovanja stranke kot poslanska skupina. To sicer uradno sestavljajo le še trije poslanci - Branko Simonovič, Franc Jurša in Ivan Hršak. Robert Polnar je poslansko skupino zapustil že pred časom, po kratki vrnitvi Karla Erjavca na čelo stranke, Jurij Lep pa se je povezal s poslanci, ki so zapustili poslansko skupino SMC.

Zdaj pa je po poročanju časnika Delo vodstvo stranke sklicalo izredno sejo izvršilnega odbora stranke ter izredno sejo sveta stranke z zgolj eno točko dnevnega reda na vabilu: "ukrepanje glede na zadnja medijska poročanja".

Po informacijah Dela naj bi bilo možno celo, da se bo sestanek končal s pozivom po izključitvi poslancev, kar bi pomenilo, da DeSUS v parlamentu ne bo imel niti enega predstavnika več. 

Počilo je po izjavi Čoklove, v kateri je poslancem očitala koristoljubnost

Poslance DeSUS je prejšnji teden sicer razjezila izjava Čoklove, v kateri je dejala, da Jurša, Hršak in Simonovič glasujejo proti stališčem stranke in izključno zaradi svoje koristi podpirajo predsednika vlade in napovedala t. i. politiko palice, ker da pogovori z njimi doslej niso obrodili sadov. 

Poslanci so se obrnili na odvetnika Francija Matoza, ki je sicer z Janšo tesno povezan, ta pa je Čoklovo pozval, naj takoj prekliče svoje izjave, sicer bodo zoper nje sprožili sodne postopke. Čoklova pa se je namesto tega obrnila na odvetnico Natašo Pirc Musar, ki je v njenem imenu dejala, da izjave Čoklove ne predstavljajo ničesar drugega kot zgolj pravno dopustno kritiko političnega delovanja omenjenih poslancev. Čoklova tako svojih izjav ne bo preklicala. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
 • Avatar crusader666
  crusader666 18:41 11.april 2021.

  Pa kaj se napenjajo, po naslednjih volitvah od te stranke ne bo ostal niti D!

 • jezero 18:02 11.april 2021.

  Desus je te štiri prevarante spravil v parlament, oni pa Desus uničujejo. Desus jih mora zato izločiti, Desusu pa morajo plačati še po 60.000 evrov za stroške promocije, da so lahko postali odlično plačani prevarantski poslanci.

 • Dusan21 17:04 11.april 2021.

  Ukrepi glede zadnjega medijskega poročanja. Mediji pa novinarji so pisali, razpisali, veliko so govorili, se govori, halo. Še dobro, da nam ta podmladek ZLSD kroji usodo naroda, nimamo nikogar, da nas obvaruje teh delomrznežev