Slovenija
6021 ogledov

V Desus je napeto, poslanci nad svojo predsednico poslali odvetnika Matoza

Poslanci DeSUS Državni zbor/Sušnik Matija
Odnosi med začasno zastopnico stranke Desus in poslansko skupino so na vrelišču.

Poslanci Desus so razburjeni zaradi izjave začasne zastopnice stranke Brigite Čokl o samovolji poslancev. V pismu članstvu je zapisala, da je treba s samovoljo končati, saj da poslanci s svojim ravnanjem škodijo stranki. Čoklova je poudarila, da je stranka v opoziciji, a da si poslanci ta pojem razlagajo po svoje in zaradi lastnih računic glasujejo proti stališčem stranke. 

Kot poroča Delo, naj bi se poslanska skupina povezala z odvetnikom Francijem Matozom, ki naj bi bil zadolžen za pripravo dopisa Čoklovi, s katerim od nje zahtevajo opravičilo. Če opravičila ne bo, ni izključena niti tožba. Poslanska skupina naj bi s odločila za podobno potezo kot Čoklova in naj bi članom poslala pismo, v katerem bodo pojasnili svoja stališča. 

Desus, stranka, Slovenija Odletel še en šef Desusa, zdaj ga vodi ženska

Kaj to pomeni za Desus, tako še ni jasno. Zelo verjetno pa lahko vlada računa na podporo poslancev Desus pri sprejemanju zakonov, saj naj bi ti videli več možnosti za povezovanje SMC kot pa s poslansko skupino nepovezanih poslancev. 

V Desus je vroče že vse od lanskega leta, ko je najprej Aleksandra Pivec s stolčka predsednika odnesla Karla Erjavca, a ne za dolgo. Erjavec se je namreč konec lanskega leta spet vključil v politično življenje in s podporo koalicije KUL iskal pot do mandatarskega stolčka. Poskusi so se končali klavrno, Erjavec pa svojo pot nadaljuje v gospodarskih vodah. Začasno je vodenje stranke po njegovem odhodu prevzel Anton Balažek, ki pa je z mesta začasnega vodje odstopil, na njegovo mesto pa je prišla Brigita Čokl. Stranko Desus 19. junija čaka nov volilni kongres.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • jezero 10:12 10.april 2021.

    Prevarante naj nujno izključijo iz stranke in vsakemu naložijo plačilo 60.000 evrov za stroške, da jih je stranka Desus imela, da jih je spravila v odlično plačani parlament! In nato uničili Desus!

  • mirror 17:35 09.april 2021.

    Zadnji čas je da DeSUS razpade. Ta je bila vse, samo stranka upokojencev ne. DeSUS je bil samo podružnica leve politične strani, da je preusmerjal veliko število volivcev. Upokojence je vodstvo stranke izrabljalo za svojo umestitev v parlament, po njej ...prikaži več so pa nanje pozabili. Čoklova nadaljuje rušilno politiko stranke Erjavca.

  • Dusan21 16:15 09.april 2021.

    A kdo ve zakaj, ti tipi stalno nekaj iščejo, ta trenutek iščejo pomoč, so lačni, jih zebe, jih bolijo kolena od klečanja, kaj stalno nekaj iščejo