Slovenija
3797 ogledov

Odletel še en šef Desusa, zdaj ga vodi ženska

Brigita Čokl Ministrstvo za zdravje
Anton Balažek odstopil kot začasni vodja DeSUS, vodenje stranke do kongresa prevzela Brigita Čokl.

Kot je razvidno s spletne strani stranke, Balažek vnovič opravlja funkcijo podpredsednika DeSUS, Čoklova pa je odslej začasna zastopnica, ki izvršuje naloge predsednika stranke do kongresa.

Svet DeSUS je danes razpravljal o aktualnih političnih zadevah in programu aktivnosti do volilnega kongresa. Po seji sveta stranke so sporočili, da so sprejeli tudi vse potrebne sklepe za začetek priprav na 13. kongres stranke, ki bo 19. junija.

Program aktivnosti stranke predvideva krepitev osnovnega poslanstva stranke, ki postavlja v ospredje skrb za upokojence, ranljive skupine in medgeneracijsko sodelovanje.

Aktivnosti vključujejo projektno sodelovanje in dialog z vsemi strankami ter civilnimi združenji za doseganje programskih ciljev DeSUS, predvsem na aktualnih področjih, kot so pokojnine, okrevanje po epidemiji covida-19 in dolgotrajna oskrba starejših. Pri tem DeSUS ostaja sredinska stranka z zmerno opozicijsko držo in se zavzema za varovanje pravne in socialne države, so zapisali v stranki minuli teden po seji izvršnega odbora.

 
Komentarjev 5
 • igorgeus 13:49 01.april 2021.

  "Pri tem se DeSUS zavzema za varovanje pravne in socialne države", razen kadar njihove osebne koristi narekujejo drugace, bi bilo za dodat.

 • Avatar stoychi
  stoychi 23:14 31.marec 2021.

  desus je stranka za cepilno kovidno pospravljanje upokojencev. Upam, da je nikoli več ne vidim v DZ.

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 23:03 31.marec 2021.

  Morda pa po Korlu in Pivčevi v DESUS končno malo sonce posije!