Slovenija
198 ogledov

Štirje poslanci v novi poslanski skupini

Poslanci Sluga, Zorčič, Rajič in Lep
O razrešitvi predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča bodo odločali danes zvečer.

Štirje poslanci so po odhodu iz SMC in DeSUS ustanovili poslansko skupino, vodja je Janja Sluga, njen namestnik pa Jurij Lep. Poleg njiju sta v poslanski skupini še Branimir Rajić in Igor Zorčič

Janja Sluga Slovenija Janja Sluga o tem, kaj je bila kaplja čez rob

Janja Sluga je v oddaji Studio City dejala, da je bila kaplja čez rob za njen odhod delovanje stranke SMC, ki ni bilo takšno, za kakršno so se dogovorili ob vstopu v koalicijo. Več o tem si preberite v prispevku Janja Sluga o tem, kaj je bila kaplja čez rob.

Poslanci Sluga, Zorčič, Rajič in Lep Slovenija Izstop iz SMC: "To je ugrabitev stranke in brisanje drugače mislečih"

Koalicijske poslanske skupine so v sicer v postopek državnega zbora z 38 podpisi vložile predlog za razrešitev predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča, o čemer bodo odločali še danes zvečer. 

Zvečer tudi o Zorčiču

Če bo razrešen, za kar je na tajnem glasovanju potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov, je verjetno že danes pričakovati tudi predlog za izvolitev vodje poslancev NSi Jožefa Horvata za novega predsednika državnega zbora.

Zdravko Počivalšek Slovenija Počivalšek o peklenskem letu: "Takega pritiska ni lahko zdržati"

Pri glasovanju o Zorčičevi razrešitvi je pričakovati tesen rezultat in bo bržkone do konca neznanka, ali bo koalicija uspela zbrati dovolj glasov.

Sama jih ima 38, a na večini glasovanj lahko računa še na SNS, DeSUS in poslanca narodnih skupnosti, kar je skupaj 47 poslanskih glasov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 10:17 09.april 2021.

    Stranka paraziti Slovenije . Takšno politikanstvo je voda na mlin stranki SDS.