Slovenija
1371 ogledov

Počivalšek o peklenskem letu: "Takega pritiska ni lahko zdržati"

Zdravko Počivalšek Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, Brdo pri Kranju.
Zdravko Počivalšek, predsednik SMC, trem poslancem, ki so zapustili stranko želi vse dobro. V SMC pa, kot pravi sledijo začrtani smeri.

V stranki SMC se v zadnjih dneh veliko dogaja. Stranko so zapustili trije poslanci, ki svoje prihodnosti ne vidijo več v okviru stranke. Predsednik stranke Zdravko Počivalšek je zapisal, da njihovo odločitev spoštuje in jim želi vse dobro. "Odhod treh poslancev na prvi pogled lahko izgleda kot izguba, na dolgi rok pa je za SMC in Slovenijo bolj pomembno to, da v zapletenih mesecih pred nami celotna ekipa vesla v isto smer. Razmerja v poslanski skupini in v parlamentu so se razčistila, zato bo lažje nadaljevati z delom. Verjamem tudi, da smo na začetku nove rasti stranke in nove izgradnje liberalnega centra," pravi Počivalšek.

Poslanci SMC niso edini, ki zapuščajo svojo poslansko skupino. Poslanec Jurij Lep je potrdil, da je v skladu z napovedjo izstopil iz poslanske skupine DeSUS. Več o tem, kaj to pomeni za vlado Janeza Janše, TUKAJ.

"Za stranko SMC je peklensko leto. Potem, ko smo pred letom dni ob začetku epidemije Sloveniji zagotovili stabilno vlado, smo postali glavna tarča ulične in medijske kampanje za rušenje te koalicije. Takega pritiska seveda ni lahko zdržati," je na družbenem omrežju zapisal Počivalšek.  

Poslanska skupina z novim vodjo

vložitev kandidature za volitve poslancev RS v Evropski parlament, SMC, Gregor Perič | Avtor: Saša Despot Saša Despot
V SMC so odločeni nadaljevati z izvajanjem koalicijske pogodbe in prenovo stranke. "Danes smo z izbiro Gregorja Periča za novega vodjo poslanske skupine in Mojce Žnidarič za namestnico vodje smo naredili nov korak h konsolidaciji stranke. V prihodnjih dneh se bomo s partnerji pogovorili o spremembah, ki bodo sledile novi situaciji," je napovedal predsednik SMC.

"SMC je kot stranka liberalnega centra pokazala, da lahko povezuje in sodeluje z različnimi partnerji vsem razlikam navkljub. To je pomembna drža, ki edina zagotavlja stabilnost in premagovanje političnega razkola," je še dodal. "Pomembno je razumeti, da je za Slovenijo ključno ravno preseganje razlik in iskanje tistega, kar nam je skupno. To pa je prizadevanje za razvoj vseh regij in premagovanje epidemije ter njenih ekonomskih posledic."

Na izbiro SDS ali Levica

"Za izvajanje tega programa ima SMC naslednjo izbiro: ali #zarazvoj sodelujemo s SDS ali z Levico. To je realnost naše politike in danes vidimo več razvojnega potenciala s sedanjimi partnerji kot s trenutno levo opozicijo," ocenjuje Počivalšek. Po prenovi bodo v stranki nadaljevali s povezovanjem liberalnega centra in s sodelovanjem z drugimi razvojnimi silami. 

V stranki na prvo mesto postavljajo konkretne rezultate, ki zagotavljajo ohranjanje delovnih mest in pospeševanje novih investicij. "Na koncu dneva je pomembno predvsem to, ali bodo ljudje zaradi našega dela imeli višji standard življenja in zagotovljeno socialno stabilnost," poudarja Počivalšek. "Številni predstavniki gospodarstva me opogumljajo, naj nadaljujemo z našim delom, ki prinaša konkretne rezultate. Ideološko prerekanje ne bo prineslo kruha na mizo."

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 5
  • titty 14:26 26.marec 2021.

    Pritisk mora res bit grozen, če se bojiš telefon odklenit!

  • Ender3 14:15 26.marec 2021.

    Zdravc še malo, pa boš odrešen muk in trpljenja. Potem bi morala priti na vrsto odgovornost za vse aferaške rabote, ki si jih naredil. Gotof si !

  • popokatopetl 13:47 26.marec 2021.

    "Za stranko SMC je peklensko leto." ------------- Ja, Zdravko. Ti si peklenšček št. 2.