Slovenija
6215 ogledov

SMC na robu razpada, še ta teden naj bi se poslovili kar trije poslanci

SMC kongres Anže Petkovšek
SMC je, kot kaže, daleč od enotnosti.

Po neuradnih informacijah Sveta na Kanalu A bodo vodja poslanske skupine Janja Sluga, predsednik državnega zbora Igor Zorčič in poslanec Brane Rajić poslansko skupino SMC zapustili še pred četrtkovim svetom stranke.

Kot smo že pisali, se je medtem tudi predsednik SMC Zdravko Počivalšek postavil v bran vodji poslanske skupine in ponedeljkov odgovor premierja Janeza Janše označil za žaljiv in tudi škodljiv za prihodnje odnose v koaliciji. Od predsednika vlade pričakuje več discipline in samokontrole, je Počivalšek navedel v pisni izjavi za STA.

Sluga je namreč na ponedeljkovi seji DZ v okviru poslanskih vprašanj Janši med drugim ocenila, da bi bili protikoronski ukrepi učinkovitejši, če bi jih znali predstavniki vlade ustrezneje komunicirati. Janša pa ji je odgovoril, da je "malo mimo poslušati nasvete" o komuniciranju šefice poslancev stranke z enoodstotno podporo v javnosti predsedniku vlade in stranke s 30-krat višjo podporo. Vodja poslanske skupine je bila sicer kritična tudi do nekaterih drugih ravnanj v času epidemije covida-19, Janša pa ji je med drugim odvrnil, da tisti, ki so vrgli puško v koruzo pred enim letom, zdaj zelo težko solijo pamet vsem ostalim "glede na prazna skladišča in nepripravljenost države".

interpelacija Zdravko Počivalšek Slovenija Razklanost znotraj SMC, po Slugi pa danes brutalno udaril še Janša

Se poslavlja tudi nekdanja evropska komisarka?

Na družbenih omrežjih je medtem zaokrožila tudi informacija, da naj bi vodenje stranke prevzela nekdanja evropska komisarka in članica SMC, Violeta Bulc. "Ne drži," je kratko odgovorila na namigovanja. Danes pa je objavila še zapis, v katerem je vprašala poslance, člane in predsednika stranke SMC, kako se počutijo ob Janševi samovolji in napihnjenosti brez spoštovanja koalicijskih partnerjev. "Ali si sledilci premierja res želite diktature?"  

Igor Zorčič SMC Slovenija "Moral bom narediti revizijo stališča o sodelovanju v stranki"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • 2e2bc3a60cd4c4127e8b9a32577e5e5fa6196e22 07:30 24.marec 2021.

    Kar naj grejo trije nesposobneži,čimprej,nič čakat... .Volitve naj bojo.

  • Naklonsky 07:27 24.marec 2021.

    Pravilneje je: SMS na robu propada, ne razpada.

  • leonardo 07:23 24.marec 2021.

    Samo človek z nizko samopodobo prenese takšne žalitve. Pravzaprav se je prvemu res moralo zmešati, če ni sprevidel, da je odvisen od SMC in DeSUS stranke.No pravzaprav bi že nekaj časa rabil zdravniško pomoč. Kako, da mu njegovi najbližji/ če ...prikaži več jih ima/ tega ne omogočijo?