Slovenija
2956 ogledov

Pod Počivalškovo okrilje prihaja še en znan obraz

Zdravko Počivalšek Epa
"Drži, najlažje bi bilo zamahniti z roko in zavrniti povabilo. A tega si ne bi nikoli odpustil," je zapisal predsednik Zelenih Slovenije in nekdanji član SDS.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek naj bi danes dobil dodatno okrepitev - novega državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarstvo. To naj bi postal predsednik Zelenih Slovenije, Andrej Čuš. Nekdanji član SDS bo na gospodarskem ministrstvu zadolžen za področje zelenih tehnologij in trajnostnega razvoja. 

Ugibanja je Čus danes potrdil na družbenih omrežjih. Zapisal je, da zelo dobro ve, "da največje premike lahko narediš takrat, ko si v položaju, ki ti omogoča, da zamisli tudi aktivno realiziraš". V politiko se vrača zaradi okolja.

"S posledicami epidemije se že soočamo, naloga nas vseh pa je, da po naših najboljših močeh prispevamo k čimprejšnjemu povratku nazaj v normalno življenje ter k čim hitrejši odpravi vseh negativnih posledic. Pri tem pa ne smemo pozabiti tudi na varstvo našega okolja in trajnostno urejanje prostora. Varovanje našega planeta mora namreč biti naša osnovna vrednota. Torej tista podstat, na kateri moramo graditi vse javne politike," je poudaril Čuš.

Andrej Čuš na soočenju predsednikov strank | Avtor: Saša Despot soočenje predsednikov vseh strank, parlamentarnih in zunajparlamentarnih strank ter list za državnozborske volitve Saša Despot
K sodelovanju ga je povabil Počivalšek, je povedal Čuš. "Drži, najlažje bi bilo zamahniti z roko in zavrniti povabilo. A tega si ne bi nikoli odpustil. Zakaj? Prvič po 27 letih bo v slovenski vladi sodeloval predstavnik kakšne od zelenih strank. Si predstavljate koliko let smo čakali, da predstavnik zelene stranke prevzame kakšno od najodgovornejših mest v naši državi? Predolgo. Z mojim imenovanjem na mesto državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo je zelena politika v Sloveniji dobila močnega zagovornika, ki se ne bo obračal stran od problemov, temveč bo na njih glasno opozarjal, hkrati pa v sodelovanju z vsemi deležniki tudi predlagal realno izvedljive rešitve. Zavedam se, da je do konca mandata le še leto in pol, a menim, da je to dovolj časa, da na tem položaju pustim svoj pečat," je zapisal Čuš.

Obljubil je, da bo velik del svojih naporov posvetil izzivu, s katerim se soočajo vse zelene stranke v Evropi, in sicer dilemi med gospodarskim razvojem in varovanjem okolja. "Moj cilj, in cilj Zelenih Slovenije je ta, da uspemo najti pravo ravnotežje med ustvarjanjem konkurenčnega gospodarskega okolja in varovanjem naše narave in planeta. Če želimo zagotoviti čim večjo blaginjo, moramo torej stremeti k razvoju, a ta mora biti trajnosten, pameten in digitalen. Samo na takšen način bomo namreč uspeli ohraniti kakovostno življenje za prihodnje generacije."

Na Twitterju ga je Počivalšek že pozdravil. "Pred nami je zahtevno obdobje gospodarskega okrevanja, ki ga bomo utemeljili na zelenem prehodu gospodarstva. Zato me veseli okrepitev ekipe," je zapisal. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Kirka 08:17 19.marec 2021.

    Sem danes slišala po radiu, da je ta prehod popolnoma naraven, saj zeleno barvo dobimo z zlitjem rumene in modre.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:45 18.marec 2021.

    Še en, ki bi si red žepe napolnil preden gre v večno politično pozabo.

  • Avatar @narhist
    @narhist 15:30 18.marec 2021.

    Če bi Andro le zamahnil z roko in zavrnil povabilo, bi posledice Slovenija čutila še dolgo v prihodnost. Tako pa se le njegovi modrosti in požrtvovalnosti lahko zahvalimo, da se je odločil prevzeti breme in tako dopolniti šopek vrhunskih strokovnjakov, ...prikaži več ki nas skozi tunel vodijo proti svetlobi in v lepše čase. Bravo!