Izstopil iz komisije

Foto: Žurnal24 Boštjan Benedetti, predstavnik CI za razvoj izolskega podeželja, je izstopil iz
Deponija Šared. Benedetti: Župan ne upošteva naših pripomb.
Oglej si celoten članek

“Nepreklicno izstopam iz komisije za spremljanje prevozov na odlagališče Šared, ker se župan Tomislav Klokočovnik ne drži dogovorov in ne upošteva naših pripomb,” je v ponedeljek dejal Boštjan Benedetti, predstavnik Civilne iniciative (CI) za razvoj izolskega podeželja. Kot je poudaril, gradnja nove ceste Jagodje–Šared krepko zamuja, po terminskem načrtu pa bi morala biti do zdaj vsa zemljišča za novo traso odkupljena in vse formalnopravne zadeve rešene. “Ampak meni ni znano, da bi občina katero od parcel že odkupila. Zanima me, koliko dejavnosti terminskega načrta je realiziranih, in če niso, zakaj je tako?” se je spraševal.

Večkrat utišani
Dodal je, da sta v tej komisiji z Edijem Grbcem kot predstavnika Krajevne skupnosti Korte dajala predloge in pripombe, a sta bila večkrat utišana s strani investitorja, izvajalca del in celo Občine Izola.

Dodatni stroški
Medtem pa sta zaradi zamude pri ureditvi odlagališča Šared ter gradnji ceste Jagodje–Šared in posledično stroških pri odvozu materiala na drugo odlagališče izvajalca predora Markovec, Cestno podjetje Maribor in avstrijski Alpine Bau, od Darsa zahtevala plačilo dodatnega 4,5 milijona evrov. Za komentar odstopa in očitkov Benedettija smo povprašali tudi Občino Izola, a v ponedeljek do zaključka redakcije odgovora nismo prejeli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.