Slovenija
110 ogledov

Izstopil iz komisije

Boštjan Benedetti, predstavnik CI za razvoj izolskega podeželja, je izstopil iz Žurnal24 main
Deponija Šared. Benedetti: Župan ne upošteva naših pripomb.

“Nepreklicno izstopam iz komisije za spremljanje prevozov na odlagališče Šared, ker se župan Tomislav Klokočovnik ne drži dogovorov in ne upošteva naših pripomb,” je v ponedeljek dejal Boštjan Benedetti, predstavnik Civilne iniciative (CI) za razvoj izolskega podeželja. Kot je poudaril, gradnja nove ceste Jagodje–Šared krepko zamuja, po terminskem načrtu pa bi morala biti do zdaj vsa zemljišča za novo traso odkupljena in vse formalnopravne zadeve rešene. “Ampak meni ni znano, da bi občina katero od parcel že odkupila. Zanima me, koliko dejavnosti terminskega načrta je realiziranih, in če niso, zakaj je tako?” se je spraševal.

Večkrat utišani
Dodal je, da sta v tej komisiji z Edijem Grbcem kot predstavnika Krajevne skupnosti Korte dajala predloge in pripombe, a sta bila večkrat utišana s strani investitorja, izvajalca del in celo Občine Izola.

Dodatni stroški
Medtem pa sta zaradi zamude pri ureditvi odlagališča Šared ter gradnji ceste Jagodje–Šared in posledično stroških pri odvozu materiala na drugo odlagališče izvajalca predora Markovec, Cestno podjetje Maribor in avstrijski Alpine Bau, od Darsa zahtevala plačilo dodatnega 4,5 milijona evrov. Za komentar odstopa in očitkov Benedettija smo povprašali tudi Občino Izola, a v ponedeljek do zaključka redakcije odgovora nismo prejeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.