"Izstradajmo parazita"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
"Udeleženci gibanja 15o bomo začeli postopek odstranjevanja parazita iz naših prostorov in življenj," so današnje aktivnosti napovedali protestniki, ki že skoraj tri tedne zasedajo prostor pred Ljubljansko borzo.
Oglej si celoten članek

Po tem ko so se predvčerajšnjim odpravili pred psihiatrično bolnišnico v Ljubljani, se bodo aktivisti danes popoldne odpravili pred banko SKB na Dalmatinovi ulici v Ljubljani, kjer bodo "zavrnili financializacijo naših življenj".

Izničili bodo parazita

"Pozivamo ljudi, da se nam pridružijo pri banki, simbolično izrazijo svoje pritožbe in zahtevajo prihodnost za vse. Žrtve parazita bodo obelodanile, na kakšen način jim obstoječi sistem nažira življenja, izganjalci parazita pa jih bodo osvobodili z izničenjem parazita ter dezinfekcijo same institucije," so zapisali. 

Opozarjajo, da finančni sistem parazitira na naših življenjih: "Danes smo izkoriščani v sferi družbene reprodukcije, na univerzah, v skupnih in javnih prostorih ter v svojih družbenih mrežah. Naše državljanske vrline so postale profitabilne".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:03 4. November 2011.

    Zadnjič so šli pred noričnico. Takole je bilo:<br />http://slo-kronika.si/novice/ljubljanski-let-nad-psihiatricnim-gnezdom/

  • 11:53 4. November 2011.

    paraziti so telev šotorih.,...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.