Slovenija
21 ogledov

"Izstradajmo parazita"

Protest pred borzo Anže Petkovšek
"Udeleženci gibanja 15o bomo začeli postopek odstranjevanja parazita iz naših prostorov in življenj," so današnje aktivnosti napovedali protestniki, ki že skoraj tri tedne zasedajo prostor pred Ljubljansko borzo.

Po tem ko so se predvčerajšnjim odpravili pred psihiatrično bolnišnico v Ljubljani, se bodo aktivisti danes popoldne odpravili pred banko SKB na Dalmatinovi ulici v Ljubljani, kjer bodo "zavrnili financializacijo naših življenj".

Izničili bodo parazita

"Pozivamo ljudi, da se nam pridružijo pri banki, simbolično izrazijo svoje pritožbe in zahtevajo prihodnost za vse. Žrtve parazita bodo obelodanile, na kakšen način jim obstoječi sistem nažira življenja, izganjalci parazita pa jih bodo osvobodili z izničenjem parazita ter dezinfekcijo same institucije," so zapisali. 

Opozarjajo, da finančni sistem parazitira na naših življenjih: "Danes smo izkoriščani v sferi družbene reprodukcije, na univerzah, v skupnih in javnih prostorih ter v svojih družbenih mrežah. Naše državljanske vrline so postale profitabilne".

Komentarjev 2
  • Kunaver 12:03 04.november 2011.

    Zadnjič so šli pred noričnico. Takole je bilo:http://slo-kronika.si/novice/ljubljanski-let-nad-psihiatricnim-gnezdom/

  • rokson 11:53 04.november 2011.

    paraziti so telev šotorih.,...