Izvajalci del še neznani

Foto: Žurnal24 Gradnja komunalne infrastrukture bo rešila težave pri oskrbi s pitno vodo.
V zvezi z izgradnjo vodovodnega sistema v Beli Krajini potekajo že štirje razpisi, eden še čaka na zeleno luč ministrstva.
Oglej si celoten članek
 
 

Zdaj smo v fazi, ko smo začeli odpirati razpise za izvedbo.

Polona Kambič, direktorica občinske uprave

 
Ponudbe, ki so prišle na razpis za gradnjo vodovodnega sistema v vseh treh belokranjskih občinah in metliškega kanalizacijskega sistema, so odpirali že marca, je pojasnila Polona Kambič, direktorica semiške občinske uprave. Komisija je med osmimi ponudniki izvajalca del tudi izbrala. “Vendar se je neizbrani ponudnik pritožil na državno revizijsko komisijo in je zadeva še v postopku reševanja,” je razložila.

 

Medobčinski projekt

Razpisi. Vseh pet razpisov je vezanih na projekt trajnostne oskrbe s pitno vodo in varovanja vodnih virov Bele krajine, ki bo omogočil vodovodne sisteme v vseh belokranjskih občinah. Nosilka treh razpisov je Občina Metlika, občini Semič in Črnomelj pa vsaka po enega.

Prihodnji teden
Na razpis za gradnjo kanalizacije in čistilne naprave v Semiču so dobili pet ponudb. “Trenutno smo še v fazi dopolnjevanja teh ponudb,” je povedala Kambičeva in dodala, da naj bi komisija izvajalca izbrala prihodnji teden. Prav tako se komisija še odloča med petimi ponudniki za obveščanje javnosti, razpis za gradbeni nadzor pa je končan.

Še en razpis
V prihodnje Belokranjce čaka še razpis za gradnjo črnomeljske čistilne naprave. “Dokumentacija je v celoti še v pregledu na ministrstvu za okolje in prostor. Ko bo potrjena, se bo lahko šlo v razpis za izbiro izvajalca,” je izpostavila Polona Kambič.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.