Slovenija
1 ogledov

Izvajalci del še neznani

Gradnja komunalne infrastrukture bo rešila težave pri oskrbi s pitno vodo. Žurnal24 main
V zvezi z izgradnjo vodovodnega sistema v Beli Krajini potekajo že štirje razpisi, eden še čaka na zeleno luč ministrstva.
 
 

Zdaj smo v fazi, ko smo začeli odpirati razpise za izvedbo.

Polona Kambič, direktorica občinske uprave

 
Ponudbe, ki so prišle na razpis za gradnjo vodovodnega sistema v vseh treh belokranjskih občinah in metliškega kanalizacijskega sistema, so odpirali že marca, je pojasnila Polona Kambič, direktorica semiške občinske uprave. Komisija je med osmimi ponudniki izvajalca del tudi izbrala. “Vendar se je neizbrani ponudnik pritožil na državno revizijsko komisijo in je zadeva še v postopku reševanja,” je razložila.

 

Medobčinski projekt

Razpisi. Vseh pet razpisov je vezanih na projekt trajnostne oskrbe s pitno vodo in varovanja vodnih virov Bele krajine, ki bo omogočil vodovodne sisteme v vseh belokranjskih občinah. Nosilka treh razpisov je Občina Metlika, občini Semič in Črnomelj pa vsaka po enega.

Prihodnji teden
Na razpis za gradnjo kanalizacije in čistilne naprave v Semiču so dobili pet ponudb. “Trenutno smo še v fazi dopolnjevanja teh ponudb,” je povedala Kambičeva in dodala, da naj bi komisija izvajalca izbrala prihodnji teden. Prav tako se komisija še odloča med petimi ponudniki za obveščanje javnosti, razpis za gradbeni nadzor pa je končan.

Še en razpis
V prihodnje Belokranjce čaka še razpis za gradnjo črnomeljske čistilne naprave. “Dokumentacija je v celoti še v pregledu na ministrstvu za okolje in prostor. Ko bo potrjena, se bo lahko šlo v razpis za izbiro izvajalca,” je izpostavila Polona Kambič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.