Izvedenec spremenil mnenje

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Kranj. Zasuk na sojenju čistilkam: škode se ne da oceniti. Obramba zahteva umik obtožnice.
Oglej si celoten članek

Na sojenju sedmerici čistilk, ki naj bi v kranjskogorski igralnici Korona pred leti ukradle za 168 tisoč evrov žetonov, se je zgodil presenetljiv preobrat. “Na podlagi novopridobljenih podatkov ne morem reči, da je res zmanjkalo toliko žetonov,” je dejal sodni izvedenec Tomaž Deželak, ki je na včerajšnjem zaslišanju občutno spremenil prvotno mnenje o tem, koliko žetonov naj bi dejansko 
zmanjkalo.

Posredovali drugačne

Deželak je pojasnil, da je prvotno mnenje pred štirimi leti oblikoval na podlagi podatkov, ki so mu bili takrat posredovani. “Sklepal sem, da so bili korektni, verodostojni. Ni moja naloga, da pri družbi preverjam, ali so res,” je pojasnjeval včeraj.

Zahtevajo umik obtožnice

Zagovorniki obtoženih menijo, da je tako pravzaprav v celoti ovrgel očitke iz obtožbe. “Glede na pridobljeno izvedensko mnenje je višina domnevne premoženjske koristi popolnoma neizkazana. Brez tega podatka pa ni mogoče govoriti o kakršni koli tatvini, ki je predmet obtožbe,” so se strinjali in predlagali, da tožilstvo obtožnico umakne.

“Konstrukt družbe”

“Šlo je za konstrukt družbe. Na čistilke so hoteli zvrnili svoje napake,” je dejal zagovornik prvoobtožene Mitja Sever.

Obtožene preobrata včeraj niso želele komentirati. “Saj ste vse slišali,” so dejale. Skopa z besedami je bila tudi tožilka Polona Košnjek. Napovedala je spremembo obtožnice, več pa ni želela 
komentirati

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.