Slovenija
12 ogledov

Izvedenec spremenil mnenje

Gorenje Iztok Golob
Kranj. Zasuk na sojenju čistilkam: škode se ne da oceniti. Obramba zahteva umik obtožnice.

Na sojenju sedmerici čistilk, ki naj bi v kranjskogorski igralnici Korona pred leti ukradle za 168 tisoč evrov žetonov, se je zgodil presenetljiv preobrat. “Na podlagi novopridobljenih podatkov ne morem reči, da je res zmanjkalo toliko žetonov,” je dejal sodni izvedenec Tomaž Deželak, ki je na včerajšnjem zaslišanju občutno spremenil prvotno mnenje o tem, koliko žetonov naj bi dejansko 
zmanjkalo.

Posredovali drugačne

Deželak je pojasnil, da je prvotno mnenje pred štirimi leti oblikoval na podlagi podatkov, ki so mu bili takrat posredovani. “Sklepal sem, da so bili korektni, verodostojni. Ni moja naloga, da pri družbi preverjam, ali so res,” je pojasnjeval včeraj.

Zahtevajo umik obtožnice

Zagovorniki obtoženih menijo, da je tako pravzaprav v celoti ovrgel očitke iz obtožbe. “Glede na pridobljeno izvedensko mnenje je višina domnevne premoženjske koristi popolnoma neizkazana. Brez tega podatka pa ni mogoče govoriti o kakršni koli tatvini, ki je predmet obtožbe,” so se strinjali in predlagali, da tožilstvo obtožnico umakne.

“Konstrukt družbe”

“Šlo je za konstrukt družbe. Na čistilke so hoteli zvrnili svoje napake,” je dejal zagovornik prvoobtožene Mitja Sever.

Obtožene preobrata včeraj niso želele komentirati. “Saj ste vse slišali,” so dejale. Skopa z besedami je bila tudi tožilka Polona Košnjek. Napovedala je spremembo obtožnice, več pa ni želela 
komentirati

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.