Jaffa keksi ne škodijo zdravju

Foto: Žurnal24 (Foto: shutterstock)
Analiza piškotov Jaffa, ki so jo opravili v Italiji, je pokazala, da piškoti, ki sta jih Hrvaška in Slovenija umaknili iz prodaje, niso škodljivi za zdravje ljudi.
Oglej si celoten članek

Analiza piškotov Jaffa, ki so jo opravili v Italiji, je pokazala, da piškoti, ki sta jih Hrvaška in Slovenija umaknili iz prodaje, niso škodljivi za zdravje ljudi. V embalaži naj ne bi bilo škodljive snovi, poroča Press.

Težava v embalaži
Zdravstveni inšpektorat je januarja analiziral piškote Jaffa Cakes in ugotovil, da se v potiskani kartonski embalaži skriva visoka vrednost fotoiniciatorjev benzofenona in 4-metilbenzofenona. Snovi lahko iz kartonske embalaže prehajata v živilo, zato so iz prometa umaknili živila Jaffa Cakes z roki uporabe do 26. 2. 2011.

Zaradi ugotovitev zdravstvenega inšpektorata je Mercator, ki je uvoznik srbske blagovne znamke Crvenka, iz prodaje prostovoljno umaknil piškote Jaffa. Po njihovem zgledu so to naredili še Hrvati in Črnogorci.

Analiza v Italiji
Sporne piškote je Mercator  poslal še v analizo v Italijo, kjer so bilo ugotovili, da ne vsebujejo nezakonite količine benzofenona in 4-metilbenzofenona.
Predsednik Državne organizacije potrošnikov Srbije Goran Papović je povedal, da je takšen rezultat analize pričakoval in da kot kaže, želijo Slovenci na umazan in zahrbten način s tržišča odstraniti srbske proizvode, še piše Press.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.