Jahta povzročila cunami pri Zadru

Na plaži v bližini Zadra so dvometrski valovi poškodovali več plovil in štiri ljudi, med njimi tudi Slovenko. Posrkalo jo je s skale. Pravi mali cunami je sprožila britanska jahta, ki je norela po morju.
Oglej si celoten članek

Britanski lastnik skoraj 40 metrov dolge jahte se ni oziral na to, da je v bližini kopališča. Ko je zavozil skozi Pašmanski kanal, hitrosti ni zmanjšal, ampak je divjal naprej, ugotavljajo zadrski policisti. S tem je po pričevanju očividcev povzročil celo dva metra visoke valove. Ti so v Turanju pri Zadru poškodovali več plovil in štiri ljudi, med njimi tudi 25-letno Tino iz Rogaške Slatine.

Tino so morali odpeljati v bolnišnico na šivanje noge. "Zelo sem se prestrašila in še vedno sem v šoku," je povedala za Večernji list. "Nisem mogla verjeti, da so me valovi potegnili s skale, na kateri sem se sončila, in me vrgli na kamne. Medtem ko so me valovi premetavali, se sploh nisem zavedala, kaj se dogaja."

A to še ni vse, zdravniki so ji prepovedali kopanje, dokler se noga ne zaceli. To pomeni, da je zanjo počitnic konec.

Lastnika jahte, 53-letnega Britanca, so policisti oglobili za slabih tisoč evrov, v pristaniški kapitaniji pa je pustil še okrog 14 tisoč evrov za tiste, ki bodo prijavili škodo ali so bili poškodovani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.