Slovenija
1153 ogledov

Jahta povzročila cunami pri Zadru

Na plaži v bližini Zadra so dvometrski valovi poškodovali več plovil in štiri ljudi, med njimi tudi Slovenko. Posrkalo jo je s skale. Pravi mali cunami je sprožila britanska jahta, ki je norela po morju.

Britanski lastnik skoraj 40 metrov dolge jahte se ni oziral na to, da je v bližini kopališča. Ko je zavozil skozi Pašmanski kanal, hitrosti ni zmanjšal, ampak je divjal naprej, ugotavljajo zadrski policisti. S tem je po pričevanju očividcev povzročil celo dva metra visoke valove. Ti so v Turanju pri Zadru poškodovali več plovil in štiri ljudi, med njimi tudi 25-letno Tino iz Rogaške Slatine.

Tino so morali odpeljati v bolnišnico na šivanje noge. "Zelo sem se prestrašila in še vedno sem v šoku," je povedala za Večernji list. "Nisem mogla verjeti, da so me valovi potegnili s skale, na kateri sem se sončila, in me vrgli na kamne. Medtem ko so me valovi premetavali, se sploh nisem zavedala, kaj se dogaja."

A to še ni vse, zdravniki so ji prepovedali kopanje, dokler se noga ne zaceli. To pomeni, da je zanjo počitnic konec.

Lastnika jahte, 53-letnega Britanca, so policisti oglobili za slabih tisoč evrov, v pristaniški kapitaniji pa je pustil še okrog 14 tisoč evrov za tiste, ki bodo prijavili škodo ali so bili poškodovani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.