Jaklič na sodišču proti Gantarjevim

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Lekarna Ljubljana. Vložila je tožbo na upravno sodišče; zahteva odpravo poročila o upravnem nadzoru.
Oglej si celoten članek

Javni zavod Lekarna Ljubljana (LL), ki ga vodi Marko Jaklič, je vložil tožbo na upravno sodišče zaradi poročila o upravnem nadzoru LL, ki ga je opravila komisija ministrstva za zdravje pod vodstvom Tomaža Gantarja.

"Zaradi vseh nepravilnosti v postopku in vsebini poročila, ki je polno predpostavk, domnev, hipotez, verjetnosti, posplošenih izpeljav in nedokončanih ugotovitev, želimo poročilo o opravljenem upravnem nadzoru v celoti odpraviti," so pojasnili v javnem zavodu.

Dobiček ne sme biti cilj

Spomnimo, da je komisija v poročilu med drugim zapisala, da je osrednji cilj LL povečevanje prodaje blaga, zaslužka in dobička, tudi z zdravili brez recepta. S tem ne sledi osnovnemu poslanstvu lekarniške dejavnosti, ki je oskrba prebivalstva z zdravili in ne doseganje čim večjih dobičkov; prav tako lahko čezmerno uživanje zdravil škoduje zdravju ljudi. V LL so vse očitke zavrnili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.