Slovenija
22 ogledov

Jaklič na sodišču proti Gantarjevim

Jaklič Dejan Mijović
Lekarna Ljubljana. Vložila je tožbo na upravno sodišče; zahteva odpravo poročila o upravnem nadzoru.

Javni zavod Lekarna Ljubljana (LL), ki ga vodi Marko Jaklič, je vložil tožbo na upravno sodišče zaradi poročila o upravnem nadzoru LL, ki ga je opravila komisija ministrstva za zdravje pod vodstvom Tomaža Gantarja.

"Zaradi vseh nepravilnosti v postopku in vsebini poročila, ki je polno predpostavk, domnev, hipotez, verjetnosti, posplošenih izpeljav in nedokončanih ugotovitev, želimo poročilo o opravljenem upravnem nadzoru v celoti odpraviti," so pojasnili v javnem zavodu.

Dobiček ne sme biti cilj

Spomnimo, da je komisija v poročilu med drugim zapisala, da je osrednji cilj LL povečevanje prodaje blaga, zaslužka in dobička, tudi z zdravili brez recepta. S tem ne sledi osnovnemu poslanstvu lekarniške dejavnosti, ki je oskrba prebivalstva z zdravili in ne doseganje čim večjih dobičkov; prav tako lahko čezmerno uživanje zdravil škoduje zdravju ljudi. V LL so vse očitke zavrnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.