Jamarja ujeta po lastni napaki

Foto: Žurnal24 V soboto sta se dva fanta zadnjič oglasila svojcem izpred Najdene jame, globoke
Jamarja, ki sta se v petek pri Lazah spustila v 1200 metrov globoko jamo, sta obtičala zaradi nepravilno nameščene vrvi. Na srečo so ju reševalci našli in rešili.
Oglej si celoten članek

"Med zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta se nemška državljana v petek zvečer spustila v omenjeno jamo. Ko sta se v soboto okoli tretje ure vračala, sta zaradi nepravilno nameščene vrvi obtičala na eni izmed polic. Reševalci so jima pomagali, da sta se povzpela k izhodu," nam je danes sporočil Vinko Stojnšek in tako dopolnil včerajšnje reševanje.

V soboto ob 12.25 je bil OKC PU Ljubljana obveščen, da sta pogrešana
državljana Nemčije, stara 20 in 22 let. Omenjena sta načrtovala spust v Najdeno jamo na območju Laz, a se v dogovorjenem času nista javila, da sta spust končala. Policisti so našli njun osebni avtomobil ter vrv, ki je nakazovala spust v jamo. Organizirana je bila reševalna akcija. Nekaj minut pred 17. uro so reševalci navezali stik z njima.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.