Slovenija
16 ogledov

Jamarja ujeta po lastni napaki

V soboto sta se dva fanta zadnjič oglasila svojcem izpred Najdene jame, globoke Žurnal24 main
Jamarja, ki sta se v petek pri Lazah spustila v 1200 metrov globoko jamo, sta obtičala zaradi nepravilno nameščene vrvi. Na srečo so ju reševalci našli in rešili.

"Med zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta se nemška državljana v petek zvečer spustila v omenjeno jamo. Ko sta se v soboto okoli tretje ure vračala, sta zaradi nepravilno nameščene vrvi obtičala na eni izmed polic. Reševalci so jima pomagali, da sta se povzpela k izhodu," nam je danes sporočil Vinko Stojnšek in tako dopolnil včerajšnje reševanje.

V soboto ob 12.25 je bil OKC PU Ljubljana obveščen, da sta pogrešana
državljana Nemčije, stara 20 in 22 let. Omenjena sta načrtovala spust v Najdeno jamo na območju Laz, a se v dogovorjenem času nista javila, da sta spust končala. Policisti so našli njun osebni avtomobil ter vrv, ki je nakazovala spust v jamo. Organizirana je bila reševalna akcija. Nekaj minut pred 17. uro so reševalci navezali stik z njima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.