"Janković nima možnosti"

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Nekdanji gospodarski minister Matej Lahovnik se ne podaja v predvolilni boj. Napoveduje, da Jankoviću veliki met ne bo uspel, prav tako pa naj bi trda predla Zaresu in LDS.
Oglej si celoten članek

Matej Lahovnik meni, da mora preteči nekaj časa po tem, ko se umakneš iz politike, preden se odločiš za vrnitev. Ne ve pa, kaj bi bilo, če bi se nanj obrnili ljudje in ga to prosili, je povedal Bojanu Požarju v intervjuju na Info TV.

Šestindvajseterica, ki je prosila Zorana Jankovića, naj kandidira, se je po njegovem mnenju za to potezo odločila zaradi več dejavnikov. En od teh je gotovo strah pred Janezom Janšo. Nekateri pa so najbrž prišli zato, ker gre za kandidata, ki ima veliko možnosti, da bo mandatar.

Lahovnik v vsem tem vidi nekakšen brodolom levice, saj se je ta uštela, ko je položila upe v Jankovića. Janković je namreč po njegovem mnenju desničar, ki bo na volitvah zadal levici hud udarec. Kljub temu pa Lahovnik Jankoviću ne pripisuje možnosti, da postane mandatar.

Virantova edina možnost je stranka

V dneh po najavi, da bo s svojo listo kandidiral tudi Gregor Virant, so se pojavljala tudi ugibanja, da je Virantova odločitev usklajena s SDS. A Lahovnik to možnost zavrača. Iz tega, kolikor je bil sam poleg, meni, da ni ne dogovora z Janšo ne z Jankovićem.

Veliko možnosti ne pripisuje niti Virantu. Zbrati osem tisoč podpisov se mu zdi nemogoče. Edina rešitev bi tako bila ustanovitev programske stranke, kar bi nekdanjemu ministru za javno upravo 4. decembra lahko prineslo okoli deset ali 15 odstotkov glasov.

Kako se bodo premešale karte?

Lahovnik meni, da Jankoviću trenutno najbolj koristi odsotnost Boruta Pahorja. SD bi s pravim pristopom lahko prehitel Jankovićevo stranko. Na volitvah se po njegovem slabo piše LDS, brez možnosti pa so v Zares in NSi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 08:13 20. Oktober 2011.

    In kdo je ta nov obraz - Zoki a ne?

  • gec
    10:43 16. Oktober 2011.

    BRAVO HRVOJE PA SAJ NISI TOK NAUMEN KOT ZGLEDAŠ...

  • 16:53 15. Oktober 2011.

    Vapaj vpijočega v puščavi. !! Samo da veš , tudi kmetje , ki evidentno trumoma prihajajo v LJ, vidijo, kaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.