Slovenija
6 ogledov

"Janković nima možnosti"

Matej Lahovnik Nik Rovan
Nekdanji gospodarski minister Matej Lahovnik se ne podaja v predvolilni boj. Napoveduje, da Jankoviću veliki met ne bo uspel, prav tako pa naj bi trda predla Zaresu in LDS.

Matej Lahovnik meni, da mora preteči nekaj časa po tem, ko se umakneš iz politike, preden se odločiš za vrnitev. Ne ve pa, kaj bi bilo, če bi se nanj obrnili ljudje in ga to prosili, je povedal Bojanu Požarju v intervjuju na Info TV.

Šestindvajseterica, ki je prosila Zorana Jankovića, naj kandidira, se je po njegovem mnenju za to potezo odločila zaradi več dejavnikov. En od teh je gotovo strah pred Janezom Janšo. Nekateri pa so najbrž prišli zato, ker gre za kandidata, ki ima veliko možnosti, da bo mandatar.

Lahovnik v vsem tem vidi nekakšen brodolom levice, saj se je ta uštela, ko je položila upe v Jankovića. Janković je namreč po njegovem mnenju desničar, ki bo na volitvah zadal levici hud udarec. Kljub temu pa Lahovnik Jankoviću ne pripisuje možnosti, da postane mandatar.

Virantova edina možnost je stranka

V dneh po najavi, da bo s svojo listo kandidiral tudi Gregor Virant, so se pojavljala tudi ugibanja, da je Virantova odločitev usklajena s SDS. A Lahovnik to možnost zavrača. Iz tega, kolikor je bil sam poleg, meni, da ni ne dogovora z Janšo ne z Jankovićem.

Veliko možnosti ne pripisuje niti Virantu. Zbrati osem tisoč podpisov se mu zdi nemogoče. Edina rešitev bi tako bila ustanovitev programske stranke, kar bi nekdanjemu ministru za javno upravo 4. decembra lahko prineslo okoli deset ali 15 odstotkov glasov.

Kako se bodo premešale karte?

Lahovnik meni, da Jankoviću trenutno najbolj koristi odsotnost Boruta Pahorja. SD bi s pravim pristopom lahko prehitel Jankovićevo stranko. Na volitvah se po njegovem slabo piše LDS, brez možnosti pa so v Zares in NSi.

Komentarjev 7
  • Dongjang 08:13 20.oktober 2011.

    In kdo je ta nov obraz - Zoki a ne?

  • gec 10:43 16.oktober 2011.

    BRAVO HRVOJE PA SAJ NISI TOK NAUMEN KOT ZGLEDAŠ...

  • Žurnalček 16:53 15.oktober 2011.

    Vapaj vpijočega v puščavi. !! Samo da veš , tudi kmetje , ki evidentno trumoma prihajajo v LJ, vidijo, kaj je za ta denar narejenega in poleg tega še po vseh arhitekturnih skladnosti z že obstoječim . Zastonj kličeš na ...prikaži večna pomoč z prižnice umske zaostalosti, ljudje imajo oči in zadnje čase tudi precej dobro z temi očmi tudi vidijo. Zakaj imam jaz en nezgrešljiv občutek, taisti kakor tudi ti, da si ti Vatikanski državljan, saj poznaš tisto državo pedrov in pedofilov.